събота, 21 април 2012 г.

Пълнени тиквички с кайма и елда




Необходими продукти :

6 броя тиквички
400 грама кайма смес
200 грама елда
1 морков
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
черен пипер
пресен копър
сол
олио или зехтин



Измиваме и издълбаваме тиквичките .
Нарязваме си на ситно лука , чесъна , морковите и средата на тиквичките .

Загряваме мазнина , запържваме си лука , морковите и след като се позапържат прибавяме каймата . Запържваме цялата тази смес и към нея прибавяме нарязаната среда от тиквичките ,чесъна и подправките и елдата  .

Запържваме всичко това за кратко и след това към сместа прибавяме една чаена чаша и половина вода . Варим сместа за около 15 мин .

Издълбаните тиквички си ги посоляваме и пълним със сместа .

Нареждаме ги в тавичка .Ако ви е останала смес към нея прибавете 2 чаши вода и изсипете всичко това в тавичката .

Покриваме с фолио и печем за около час и 20 минути на 180 градуса .

10 минути преди края махаме фолиото за да се за печат тиквичките .

По желание може да ги сервирате със сос Бешамел .





2 коментара:

  1. Нади, страхотна рецепта. Имам елда и се чудя как да я приготвя. Не ми е идвало на ум да я смеся с кайма. Поздрави и благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате , всъщност спокойно може да заместваш ориза с елда ,без значение от рецептата ... А е и толкова по-полезна и здравословна от ориза .Елдата подхранва кожата, косата и ноктите , абе и се хубавее от нея...Стига и на вкус да ти допадне де :))

      Изтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка