събота, 7 април 2012 г.

Пържени кюфтета


Необходими продукти:

1 килограм кайма смес

1 голяма глава стар лук

4 сухара /накиснати в топла вода или прясно мляко /

1 яйце

1/3 чаена лъжичка сода бикарбонат или 200 мл. газрана вода / в зависимост дали ползвате готова кайма или мляно месо /

чубрица
кимион
риган
черен пипер
червен пипер
сол

една връзка пресен магданоз /нарязан на ситно /

брашно и галета за пърженето


Слагате си кайма в дълбок съд , прибавяте си ситно нарязания лук и магданоз . Прибавяте описаните поправки на вкус /количества не съм дала / .
Изцеждаме сухарите и ги прибавяме съм сместа .В зависимост дали ще ползвам готова кайма или мляно месо прибавям , ако е готова кайма прибавям сода бикарбонат ... ако е мляно месо прибавям около 200 мл . газирана вода .

Уточнение: Готовата кайма е предварително обработена още в магазина ,прибавени са и сол и течност за омесването ,затова не е удачно прибавянето на още течност за да не ви се разреди много каймата в този случай сложете сода бикарбонат . Ако сами си мелите каймата или я мелят пред очите ви в магазина тогава прибавете газираната вода .

Замесвате каймата добре да се смесят ,аз лично я измесвам на два пъти за по 3-4 минути .

Завивам със стреч фолио съда и го прибирам в хладилника ,каймата е хубав да преседи поне няколко часа ... ако е за вечеря омесете си я от сутринта ,ако е за обяд от вечерта .

От готовата кайма оформете кюфтетата . Оваляйте в предварително смесените брашно и галета в равни части .

Пържите в силно сгорещена мазнина до готовност .

Това е,да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка