понеделник, 5 март 2012 г.

Пангасиус с горчица и лимон





Искам да ви споделя още една Кипърска рецепта за приготвяне на риба . Така тук приготвят както Пангасиус така и други видове рибни филета ...

Рецептата е много проста , но много вкусна .

Необходими продукти :

3 броя филе от Пангасиус , добре размразено и подсушено

2 супени лъжици горчица

сока на един лимон

4-5 супени лъжици зехтин

черен пипер



Приготвяме си соса за рибата .Смесваме горчицата , лимоновия сок , зехтина ( може да сложите повечко зехтин , ще стане още по-хубава ) , лимона и черния пипер .
Разбъркваме добре .

Намазваме хубаво от двете страни добре размразените и подсушено филе .

Поставяме на хартия за печене .

Печем на 175 -180 градуса около 35-40 минути .

Това е !

Да ви е сладко!

Тука вече виличките стават две , Никола не можа да устои и се включи още по време на снимките :))



2 коментара:

  1. Много вкусно изглежда и съм сигурна, че е! Чудесна рецепта! Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, наистина чудесна рецепта, но искам да ви предупредя за тази риба - пангасиус, че отдавна се пише/говори, че не е никак добра за консумация, проверете си сами, но ето част от нещата, които се пише за нея:

    "че не е добра за консумация, дори токсична, че реката Меконк (Виетнам, бел.а.), където се отглежда рибата е силно замърсена,..."

    Дано да съм била полезна!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка