сряда, 12 октомври 2011 г.

Кюфтета по Чирпански




Необходими продукти :

600-700 кайма смес

една средно голяма глава лук

един морков

една зелена или червена чушка

4-5 картофа

1 яйце

2 сухара

чубрица

черен пипер

червен пипер

няколко стръка пресен магданоз

сол

брашно

олио








Първо си омесваме каймата с яйцето , предварително накиснатия сухар , половина глава лук (нарязана на ситно) , черен пипер и сол на вкус .

Първо изпържваме кюфтетата в малко мазнина и предварително оваляни в брашно .

В тенджера си задушаваме лука , моркова и пиперката в малко мазнина които предварително сме нарязали на ситно .

След като се запърржат прибавяме червения пипер и една супена лъжица брашно !

Бъркаме непрекъснато!

След като се е позапържило брашното ,това отнема около 30 секунди заливаме всичко това с 3 - 4 чаени чаши топла вода .

Овкусявате със сол и черен пипер .

След като заври прибавяме картофите който предварително сме обелили и нарязали .

След като картофите се сварят прибавяме предварително изпържените кюфтета и оставяме яденето да ври още 5-8 минути на слаб огън!



Прибавяме ситно нарязан пресен магданоз непосредствено преди сервиране!

Рецептата е взаимствана от тук



Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка