четвъртък, 1 декември 2011 г.

За'атар рецепта / Za'atar recipe



За да си приготвите тази невероятна подправка са ви необходими :

2 супени лъжици сумак

2 супени лъжици мащерка

2 супени лъжици препечен сусам

2 супени лъжици риган

2 чаени лъжички хималайска сол ,или друга но не да е ситна а да е на по-едри кристали

Слагате припечените сусамови семена в блендер , смилате ги !

След което прибавяте останалите подправки , разбърквате ги и готово !

Подправката е подходяща за тестени изделия , картофи , месо ,зеленчуци ...

Съхранява се на сухо и тъмно място в херметически затворен съд ... буркан или нещо подобно!







Рецептата съм я взаимствала от тук !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка