вторник, 8 ноември 2011 г.

Оризови спагети със зеленчуци




Необходими са ви :

Един пакет оризови спагети

2 тиквички

прясно зеле около 0,500 кг

2-3 пресни пиперки

2-3 моркова

2 глави стар лук ( може да използвате праз лук )

грах

царевица

зелен боб

2 яйца

по желание гъби и други зеленчуци които обичате или с каквито разполагате

За овкусяване може да използвате и Многонатриев глутамат
Аз лично не го предпочитам и го замествам с Хималайска сол .

Ако желаете да придобие по Китайски вид може да прибавите кълнове , бамбук , китайски гъби .

Също така ако искате може да прибавите и морски дарове!

С това ястие може да се импровизира много!





В дълбок съд наливаме около 100 мл . олио и слагаме на котлона да се загрее много добре , през това време си разбиваме яйцата с една щипка сол .

След като мазнината е сгорещена изсипваме яйцата и изпържваме малък омлет ... вадим го от мазнината и


Измивате и нарязвате всичките зеленчуци на лентички , но и да не са на лентички това няма да повлияе на вкуса а само на вида :)


В дълбока тенджера напивате 100 мл. олио слагате на котлона да се загрее добре , през това време си разбивате яйцата с една щипка сол .

След като олиото е добре загряло изсипваме яйцата и изпържвате малък омлет .

Вадите омлета в чинийка и го оставяте на страни да изстине , към мазнината прибавяте първо накълцаното зеле , пържите около 4-5 минути , след това прибавяте морковите пържите още 2-3 минути , прибавяте тиквичките , лука , пипера , и останалите зеленчуци който не са замразени . Пържите още 5-6 минути , накрая прибавяте всички замръзени продукти ... грах , царевица , боб и т.н.

Овкусявате си зеленчуците със сол , може да използвате и някоя готова зеленчукова подправка като Маги или Вегета .

Прибавяте омлета нарязан на дребно обърквате добре и махате зеленчуците от огъня .

Аз изсипвам зеленчуците в тавичка или друг голям съд а в съдината в която сме пържили наливам около 2-3 литра вода и я връщам на котлона , след като заври прибавям малко сол и слагам оризовите спагети да се сварят за около 4 мин . ( ако използвате плоски спагети )
След като ги извадите от водата ги измийте със студена вода .

В случай ,че използвате от тънките спагети аз лично не ги варя а само ги заливам с 2-3 литра вряла подсолена вода и ги оставям да преседят в нея десетина минути.





Прибавяте спагетите към зеленчуците , обърквате и готово !

Допълнително може да овкусите със соев сос!

2 коментара:

  1. Прекрасно и вкусно местенце открих:) поздравления!
    Тези спагети изглеждат много вкусно, аз лично все още не съм пробвала оризови, как са на вкус. Определено обаче тази рецепта доста ме изкушава:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат прекрасно! Ето това е истинска зеленчукова градина със спагети. Единствено зелето бих го пропуснала по лични антипатични причини. Но се радвам много, че открих тази "вегетарианска" рецепта - точно като за мен е. Винаги са ме питали "Като не ядеш месо какво ядеш?" - ми ето такива вкусотии :) Ще си прибавя накрая малко сиренце, което да замести зелето и се получава фантазия! Благодаря ти за предложението, смятам да накарам няколко месоядни приятели да ахнат с тези спагети :)

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка