четвъртък, 21 април 2011 г.

Агнешка дроб чорба


Необходими продукти :

Около 500 грама агнешки дреболии ( без черен дроб )

2 стръка пресен лук или 1 глава стар лук

10 стръка пресен джоджен ( може и сух , ако нямате )

3 -4 супени лъжици ориз

черен пипер

сол

олио

За застройката:

2 жълтъка ( може и един)

3 супени лъжици кисело мляко



Измиваме добре и сваряваме дреболиите в леко подсолена вода за около час .

Сварените вече дреболии вадим да се охладят и режем на дребно .

В тенджера сипваме малко олио или зехтин прибавяме дреболиите , запържваме ги за кратко. Към тях прибавяме нарязаните на ситно джоджен и лук . Запържваме за 2-3 мин и ги заливаме с литър и половина топла вода .

Прибавяме си солта и черния пипер .

След като заври прибавяте измития ориз и готвите за около 20-30 мин . до готовност на ориза .

Спирате котлона и си приготвяте застройката от жълтъците и киселото мляко .





Разбърквате добре застройката и с черпака започвате да прибавяте към нея от топлия бульон , 2-3 черпака са достатъчни .

Прибавяте застройката към чорбата . Разбъркайте добре!

Това е , да ви е сладко!


2 коментара:

  1. este plato de cordero está estupendo,bien elaborado me encanta,se ve tentador y contundente,cariños y abrazos,biuena semana para tí.

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка