неделя, 10 април 2011 г.

Двуцветно руло с кайма






Необходими продукти :

За яйчената смес :

6 яйца

300 грама стърган кашкавал

250 грама майонеза

малко черен пипер

по желание магданоз



За каймата:

800 грама кайма смес

3-4 стръка пресен лук

1 яйце

черен пипер

чубрица

сол





Смесваме яйцата , кашкавала и майонезата ,объркваме добре .
Изсипваме сместа върху хартия за печене . Разстиламе равномерно сместа.
Аз използвах тавичката която е от самата фурна защото е най- широка .
Приблизително размерите трябва да са 30/40 см.
Печем сместа за 20 мин на 175 градуса .




Объркваме си каймата с яйцето , лука който сме нарязали на сито , черния пипер , чубрицата , солта ( ако е необходима ) .

След изпичането на яйчения пласт , оставяме го да се охлади за 5-6 мин .

Върху охладения пласт разстиламе каймата равномерно навсякъде .

С помощта на хартията за печене навиваме на руло .

Поставяме рулото със завитата част надолу и го печем за още 30 мин .

Това е да ви е сладко !

Ето го и първия дигустатор на рулото :))))







Източник "Една бъгарска кухня"


6 коментара:

  1. Sas sigurnost e bilo mnogo vkusno:)))6e se probvam i az!:)))))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Nade,izglejda straxotno ne se samniavam,4e e i mnogo vkuso:)))))))sas sigurnost 6e se probvam da go napravia no nali znae6 bez luk:))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея! Много апетитно изглежда, а за снимките да не говорим!!!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Наде,те това руло се каня да направя от сто години,и все забравям да си копирам рецептата!Запазвам си го за правене,че мнооого ми хареса твоето,чудно е!

    Хубава и спорна нова седмичка ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Привет момичета , благодаря за комплиментите!

    Ролцето си е голяма вкусотия , много е ефектно за пред гости а хубавото е ,че се приготвя много лесно и само за час :)))

    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Рецептата е страхотна!!!
    Направих една вариация - просто такива материали имах ;-) Използвах рецептата за блата, но направих плънка от пилешки гърди на хапки, моркови, броколи, грах и карфиол. Задуших ги в сос от заквасена сметана, майорана, дафинов лист и черен пипер. Няколко капки соев сос за финал. Стана страхотно!!!
    За съжаление не успях да го снимам - моите момчета го нападнаха още като го извадих от фурната :-)))) Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка