вторник, 29 март 2011 г.

Касър ( Kısır )





Необходими продукти :


2 чаши булгур

1 и 1/2чаши гореща вода

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. чили сос ( аз не го прибавих )

1 / 2 чаена чаша песен лимонов сок

1 и 1/2 чаена лъжичка сол

Половин връзка магданоз

7-8 стръка зелен лук

10-12 кисели краставички ( аз не ги сложих , но прибавих сладка царевица )

1 / 2 чаена чаша зехтин

3 супени лъжици нар меласа ( аз го заместих с балсамов оцет )

Според вкуса :

червен
пипер

черен
пипер

смрадлика


нарязан
чесън

нарязания на ситно
копър

домати

краставици

царевица

Може да прибавите и други подправки по ваш вкус .









В дълбока купа слагаме булгура и доматеното пюре .

Заливате с топлата вода и покривате с домакинско фолио .

Оставяте да набъбне булгура за около час .

Нарязвате си на ситно магданоза , лука , киселите краставички , царевицата , чесъна , копъра ,черен пипер и т.н .

Към готовия булгур прибавяте сухите продукти .

Приготвяте марината от зехтина , лимоновия сок , сол , балсамов оцет разбърквате добре и заливате касъра .

Обърквате добре .

Хубаво е да го оставите за 1-2 часа в хладилник да се смесят ароматите , за по-добър вкус .





Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка