събота, 12 март 2011 г.

Coconut Macaroons ( кокосови целувки )




Преди няколко дни ви споделих една рецепта за Кокосови макарони . Но след задълбочено ровене в нета попаднах на тази рецепта , която ми се стори доста по близко до френския макарон . Не ми трябваше много време за да реша да я пробвам . След тази рецепта предните ми кокосови макарони въобще не ми отиват да са Макарони а обикновени Кокосови сладки :)))
Та реших да преименувам рецептата , а Кокосови макарони определено ще са тези :)))

Необходими продукти:

120 грама белтъци

200 грама бяла захар

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка ванилия

60 грама брашно с набухватели

100 - 120 грама кокосови стърготини

200 грама шоколад



Начина на приготвяне е ката при тази рецепта .


Преди да започнем приготвяне то на сместа си вадим белтъците на стайна температура поне 2 часа преди това.

Разбиването на белтъците става на водна баня .

Започваме разбиването първо с тел за 2-3 мин и после с миксер на бавна степен .
След като се образува бяла пяна прибавяме захарта .

Продължава ме разбиването докато се превърне в плътен бял целувчен крем . Прибавяме ванилията .

Пресяваме си брашното .

С помощта на шпатула продължава ме бъркането на сместа като малко по малко на големи интервали прибавяме брашното и след това кокосовите стърготини .

Бъркането става само в една посока като прехвърляме сместа .



Готовата смес пълним в пош с кръгъл накрайник ,0.5 см. или какъвто имате :)))

Шприцоваме върху хартия за печене малки целувки .

Така шприцовани в тавата ги оставяте да престоят 1 час на стайна температура .

Печем на 175 градуса за около 15 минути . До леко покафеняване .

Целта при печенето не е да изсъхнат а да се запечатат макароните .

Вадим и оставяме макароните да изстинат .

През това време си разтапяте шоколада на водна баня .

След като шоколада се разтопи , топвате основата на макарона в шоколада и поставяте върху хартия за печене .

След като се втвърди шоколада ги отлепяте .


Това е ,да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка