четвъртък, 10 март 2011 г.

Еклери ( профитероли )



Необходими продукти за пареното тесто :



500 мл вода или мляко , може да комбинирате 50/50

250 грама брашно

125 грама краве масло

7 яйца

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка захар




Слагаме на котлона да заври водата заедно с маслото солта и захарта .

След като заври изсипваме наведнъж предварително пресятото брашно .

Бъркаме с дървена лъжица или тел до като тестото стане еднородно и започне да се отлепя от стените на съда .

Прехвърляме тестото в друг съд , с цел по- бързо изстиване. жица или с миксер с приставки за тесто до пълното усвояване на яйцето .

Получаваме гладка и лъскава смес .

Повече информация за пареното тесто съм дала тук


Получената смес пълним в пош с кръгъл накрайник 0.5 см . Шприцоваме върху хария за печене .

Печем за около 30 мин. на 175 градуса ... след изпичането отворете вратата на фурната и намалете градусите на 60 ...оставете още за 15 мин. целта е да изсъхнат добре еклерите .



Еклерите може да ги напълните с крем по ваше желание . Може да е крем Ванилия или крем "Оле "
Това зависи от вашето желание!

3 коментара:

  1. Ммммммммммммм много вкусни и красиво поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са ,поздравления!Сочни и вкусни!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка