вторник, 22 март 2011 г.

Шоколадови мъфини с Филаделфия




Необходими продукти :

150 грама шоколад

120 грама краве масло


3 яйца

110 грама захар

150 грама прясно мляко

300 грама брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 ванилия

за белия крем

200 грама филаделфия

80 грама пудра захар





Разтапяме шоколада и маслото на водна баня или в микровълно ва фурна . Сместа трябва да се разтопи , но не и да завира .
В микровълно ва това отнема около минута , като на всеки 20 секунди отваряте и пребърквате сместа .
След като маслото и захарта са се разтопили и смесили добре , прибавяме към тях захарта . Бъркането става само с дървена лъжица .
След като се усвой захарта се прибавят яйцата едно по едно като следващото се прибавя след пълното усвояване на предишното .
Прибавяме прясното мляко .
Ванилията и накрая пресятото брашно с бакпулвера .

Разпределя ме сместа във форми за печене на мъфини .

Разбъркваме добре крема сиренето с пудрата захар и то тази смес поставяме върху кафявата смес по една чаена лъжичка . Разбъркваме леко с помощта на вилица или шишче да се смеси небрежно отгоре двете смеси .



Печем на 170 градуса за около 30 мин.
Или до готовност , като проверяваме с помощта на дървен шиш .


Рецептата е взаймствана от тук





3 коментара:

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка