неделя, 13 март 2011 г.

Печено пиле с къри ориз




Необходими продукти :

пиле

1 морков

1 глава стар лук

2 скилидки чесън

1 чаша ориз

къри

черен пипер

1 супена лъжица Маги или сол

зехтин или олио



Режем пилето на порции , махаме кожата .
Слагаме тигана с мазнината на котлона . След като мазнината загере запържваме порциите пиле от двете страни за по 4-5 мин от всяка страна , до леко златисто .

Нареждаме пилешкото месо в тавичка .

Нарязваме си лука , чесъна и моркова на ситно.

В мазнината в която сме запържили пилето запържваме зеленчуците .

След като добият златист цвят прибавяме ориза и пържим за около 3-4 мин.

През това време си прибавяме подправките и накрая 1 чаша вода .

Връщаме сместа при пилешкото месо .

Заливаме с още 4 чаши вода и слагаме да се пече на умерена фурна за около час ,час и половина в зависимост от фурната .

1 коментар:

  1. Много обичам ориз с къри. Непременно ще пробвам и твоята рецепта Наде. Много ми хареса!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка