петък, 11 март 2011 г.

Крем "Ванилия"



Необходими продукти:

600 мл. прясно мляко
150 грама захар
75 грама царевично нишесте или брашно
3 яйца
ванилия


Разделяме белтъците и жълтъците .

Разбиваме белтъците на сняг .

Развиваме жълтъците със захарта на гладък крем , прибавяме нишестето и малко студено мляко за да се образува гладка каша .

Слагаме млякото на котлона да се затопли . След като се е загряло ,но не е завряло прибавяме ванилията и жълтъчната смес .

С тел или дървена шпатула започваме да бъркаме постоянно докато кремът се сгъсти .

Сваляме от огъня и оставяме кремът за 10 мин . настрани да се поохлади .

След това прибавяме към крема разбитите на сняг белтъци , разбъркваме добре с шпатула до поучаването на гладка , пухкава смес .

Този крем служи за пълнеж на еклери , торти ,както да се консумира гарниран с бисквити , плодове ...




3 коментара:

  1. Наде, благодаря ти за номинацията в топ блог за Блог на деня! Поласкана съм!:)
    Кремчето е много красиво, а сигурна съм и вкусно:)
    Лека вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Привет ,Ани !
    Много се радвам ,че именно твоя блог победи вчера и то с 38 гласа , което е голямо постижение...
    Което пък говори ,че много други споделят моето мнение!
    Благодаря ,кремчето наистина е вкусничко и любимо на 2-годишния ми помощник готвач! :)))

    ОтговорИзтриване
  3. О и аз си имам един две и половина годишен помощник готвач:))) Непременно ще го пробвам :)

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка