четвъртък, 10 март 2011 г.

Парено тесто


Необходими продукти:

500 мл вода или мляко , може да комбинирате 50/50

250 грама брашно

125 грама краве масло

7 яйца

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка захар


Слагаме на котлона да заври водата заедно с маслото солта и захарта .



След като заври изсипваме наведнъж предварително пресятото брашно .

Бъркаме с дървена лъжица или тел до като тестото стане еднородно и започне да се отлепя от стените на съда .




Прехвърляме тестото в друг съд , с цел по- бързо изстиване. жица или с миксер с приставки за месене до пълното усвояване на яйцето .





Получаваме гладка и лъскава смес .



В зависимост от това какво ще правим продължава ме с по-нататъшните процедури .

От това тесто може да приготвим толумби , еклери , профитероли , много солени предястия...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка