събота, 5 март 2011 г.

Пъстри лозови сърми




необходими продукти за около 50 сърми

3 стръка пресен лук
10 големи гъби
2 моркова
10 зелени маслини
10 черни маслини
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
1/2 връзка пресен джоджен
1 чаена чаша ориз
сол
черен пипер
лозови листа

Всички продукти за плънката си ги нарязваме на много ситно .
В зехтин си задушаваме чесъна , лука и морковите .
Към тях прибавяме ситно нарязаните гъби . Задушаваме за около 10 мин . да по изври водата на гъбите .
Прибавяме ситно нарязаните маслини и ориза . Запържваме леко ориза , и наливаме чаена чаша топла вода . Прибавяме сол и черен пипер на вкус .
Оставяме на котлона да поври 3-4 мин . Махаме го от котлона и оставяме сместа да изстине . Ориза ще поеме цялата вода .
Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен .Объркваме добре .

Навиваме сърмите и нареждаме в тавичка , затискаме с чиния и покриваме сърмите с вода .
Печем за час , час и половина на 180 градуса .

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Изглеждат страхотно, сигурна съм, че са и много вкусни!!!

    ОтговорИзтриване
  2. That looks absolutely delicious!!!I love sarma in any form :)

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка