петък, 4 март 2011 г.

Телешки дроб "Строганоф"


Необходими продукти :

350 грама телешки дроб без жили
1 глава лук тънко нарязан
250 грама гъби може и от консерва ,хубаво е да са малки и цели ...
1 зелена чушка нарязана на дребно
1 чаена лъжичка червен пипер
150 мл. готварска сметана
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
шепа нарязан пресен магданоз .
олио
сол , аз не прибавих сол а от моята любима подправка Маги



В дълбок тиган слагаме да загрее малко олио . След като е загряло изсипваме нарязания лук и пиперка . Запържваме за 2-3 мин и прибавяме гъбите . Оставаме ги да се задушат добре ,ако са пресни гъбите ще пуснат вода ,тя трябва да изври .
След като това е факт слагаме чаената лъжичка черве пипер ,разбъркваме за няколко секунди и махаме от огъня .
Изсипваме сместа в друг съд .
В тигана отново слагаме олио да загрее .
Дроба предварително сме го почистили от жилите и ципата ,нарязали сме го на лентички или както е в моя случай на кубчета .
Слагаме дроба в мазнината и пържим за около 2-3 мин .
Връщаме зеленчукова та смес при дроба , продължава ме да пържим 1-2 мин .
Накрая прибавяме сметаната .... варим още 2-3 мин .
Ако сте нарязали дроба на много тънко може да намалите времето на пържене и варене .
Ако не сте сигурни дали е сварен добре дроба , може да изкарате парченце и да тествате ... Овкусявате го със сол и лимонов сок .

Важното е при дроба е , че се готви много малко време за да остане по-сочен и мекичък...ако прекалите с пърженето или варенето може да се втвърди доста...

Готовото ястие поръсвате със ситно нарязан пресен магданоз . Сервирате с гарнитура по желание :))


Рецептата е взаймствана от тук .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка