събота, 19 февруари 2011 г.

Улични мeкици на Танита


Необходими продукти:

4 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
2 супена лъжица захар
1 супена лъжица суха мая
2 1/2 чаени чаши топла вода


Тези мекици се замесват вечерта преди приготвяне то им .
В голяма купа смесваме сухите продукти и ги заливаме с топлата вода . Разбъркваме добре сместа , завиваме купата с фолио и оставяме за една нощ в хладилника .

На сутринта вадим тестото , то трябва да е шупнало и да е увеличило размера си около 3 пъти .Оставаме го около още час-два на стайна температура .Тестото е много меко , лигаво и течно ,но точно това е целта за да се получат въздушни мекици.Загряваме си много добре мазнината , мекиците се пържат в много мазнина ,например във фритюрник . Хубаво е да си имате и помощник ,защото приключение то тепърва предстой . Трябва да сте много бързи и ловки , за да ви се получат мекци в хубава кръгла форма... при мен не се получиха толкова добре на външен вид и форма ,но са превъзходни на вкус .

Намазняваме си много добре ръцете и загребваме малко от тестото което е много меко и направо ти изтича през пръстите ....та аз не се бавих много и от загребването с бързи движения разтегляме тестото и цоп във фритюрника . Пържете до златисто . Вадите и поставяте на кухненска хартия да се попие добре мазнината .

Поръсваме с пудра захар , да ви е сладко!

Рецептата е взаймствана от тук !
1 коментар:

  1. Страхотни са! Правя ги постоянно и всияки в къщи ги обожаваме. Твоите изглеждат чудесно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email