вторник, 8 февруари 2011 г.

Чийзкейк с мандарини


За бисквитения пласт:

400 грама натрошени бисквити
250 грама разтопено масло

Смесваме бисквитите с маслото . С полученото тесто облепваме добре дъното и стените на форма за торта с падащи страни.
Прибираме всичко това в хладилника за 20 мин.


За крема:

400 мл. сладкарска сметана
400 грама сирене "Филаделфия" или Крема сирене
2 плодови желета "Портокал" разтворени в 300 мл. вряща вода ( може да използвате и друг вид желе , лимон например ) Понеже не открих мандарина аз го направих с портокал.

Разбиваме сметаната с помощта на миксер.След като втвърди прибавяме Филаделфия та и накрая охладеното желе портокал.Изсипваме така получената смес върху бисквитения пласт.

(Плодовото желе е подсладено така,че не е нужно добавянето на захар.Ако го приготвяте с обикновен желатин и сок от компот например ,прибавете 3-4 с.л. захар към сметаната )


Прибираме в хладилника за да стегне поне 2 часа.

За плодовия пласт :

400 грама компот от мандарини ( 2 малки консерви)
1 чаена лъжичка желатин

След като крема е стегнал си оцеждаме мандарините от сиропа и ги нареждаме плътно отгоре така,че да не се вижда крема . Аз ги наредих като ветрило.
Накисваме си желатина в 30 мл. вода след като набъбне го разтваряме на микровълнова.
В 150 мл от сиропа прибавяме разтворения желатин,с помощта на лъжица заливаме мандарините от центъра към страните . Внимавате да не прелее . Целта е да запечатаме плодовете.


Прибираме за нощ в хладилника.

На другия ден сваляме внимателно тортения ринг!

Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка