понеделник, 28 февруари 2011 г.

Пържени Татарски кюфтета


Необходими продукти за около 9-10 кюфтета :

Половин килограм кайма смес
3 сухара
1 яйце
1 малка глава лук
чубрица
черен пипер
кимион
магданоз
риган
сол

за плънката:

50 грама кашкавал
50 грама шунка или пушено филе
3-4 кисели краставички

2-3 супени лъжици брашно за овалване



Накисваме си сухарите в топла вода за около 5 мин.
Нарязваме си лука на сито .
Омесваме каймата с подправките , хляба , яйцето ...
Оставяме да престои за около час .

През това време си нарязваме на ситно кашкавала , шунката и киселите краставички . Объркваме ги да се омесят .

Оформяме кюфтетата по следния начин .
Взимаме от каймата в дланта , разстилате в дланта и в средата слагате малко от плънката .
Завивате , да се покрие добре . Оформяте кюфте .

Овалваме в брашно и пържите в силно сгорещена мазнина .
Нареждате готовите кюфтета върху кухненска хартия за да се попие излишната мазнина .

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка