събота, 26 февруари 2011 г.

Пълнено пиле






Идеята за тази рецепта съм взаимствала от блога на Светлана Една Българска кухня . Не съм спазвала рецептата точно , само заимствах идеята .

Ето и моя вариант.

Необходими продукти :

1 пиле
2 моркова
5-6 кисели краставички
150 грама шунка
150 грама бекон
150 грама кашкавал ( аз използвах няколко вида )
2 супени лъжици сладка консервирана царевица
4-5 броя пресни гъби , може и от консерва
1/2 стрък праз лук може и кромид лук
черен пипер
чубрица
сол


Плънката при тази рецепта може да си я импровизира те по ваш вкус и желание .

Одирате пилето като започвате от гърдите . Запазвате долното бутче и крилцата . Трябва да постигнете този резултат . Ако някъде ви се закъса кожата може да си подложите бекон или шунка .

Обезкостява те месото и го режете на малки парченца.

Задушавате в малко мазнина лука , морковите нарязани в моя случаи на ленчки , прибавяте към сместа и нарязаните гъби . Задушавате докато останете само на мазнина . Сваляте от огъня .

Нарязвате си кашкавала , шунката , бекона и киселите краставички на малки кубчета .

Обърквате всички продукти и овкусявате със солта , черния пипер , чубрица .

Сместа разпределя те върху одраното пиле по този начин .



Завивате и зашивате с кухненски конец . Оформяте така , че да има формата на нормално пиле.
Печем за около час на 200 градуса . Ако пилето започне да се зачервява много покрийте го с фолио . Печете до готовност .

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Браво! Страхотно се е получило! За съжаление мисля, че никога не бих се справила така да одера пилето, че после да стане като така! Но това не пречи да се възхищавам на твоите умения!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Р.Ангелова!
    Благодаря ти за оценката ,но искам да кажа ,че това не е никак трудна процедура . Не отнема повече от 10-15 мин (само на гърба се изискава повече внимание )
    Не съм на мнение ,че не би се справила предвид сръчниите ти ръце !!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Пълненото пиле се е получило прекрасно. Изглежда толкова апетитно, толкова ароматно, толкова вкусно...
    Определено ще изпробвам рецептата.
    Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря The witch ,пилето найстина става много вкусно а и е много подходящо за по -празнично меню!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. изглежда повече от великолепно, и съм убедена че е невероятно вкусно, може да го пробвам и аз

    ОтговорИзтриване
  6. С тази рецепта може да се правят най-различни комбинации ,по ваш вкус!

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка