петък, 25 февруари 2011 г.

Имамбаялдъ с нарязани патладжани




Необходими продукти :

4-5 патладжана

3 моркова

3 глави лук

5 по-големи домата

5- 6 скилидки чесън

олио

магданоз

сол


Нарязваме патладжана на кръгове , посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцеди . За да се отдели горчивата вода .
Подсушаваме го с кухненска хартия и го изпържваме до златисто в сгорещена мазнина .
Вадим и нареждаме в тава на няколко реда .

Нарязваме си морковите и лука на едро .
Обелваме 3 домата и ги нарязваме на кубчета .
Чесъна си го режем на шайби .


След като сте изпържили патладжана в същата мазнина запържваме лука и морковите , прибавяме доматите накрая чесъна и малко сол.
Оставяме да поври около 10-15 минути за да се посгъсти .

Сместа разпределя ме върху патладжана .

Нарязваме другите 2 домата на шайби и покриваме с тях .

Печем на средна фурна за около 45 мин.

След като е готово го поръсваме обилно с магданоз .


Рецептата е взаймствана от Веселия Готвач

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка