петък, 18 февруари 2011 г.

Свинси бекон със зеленчуци


Необходими продукти:

1 килограм свински бекон
200 грама пресни гъби
1 зелена чушка
1 жълта чушка
400 грама замразен микс от моркови , царевица , грах и зелен боб (ако имате пресни зеленчуци ползвайте тях )
черен пипер
сол
Може да прибавите кашкавал или топено сирене по желание , аз го пропуснах защото бекончето си е достатъчно мазничко :)))

Няколко картофа за гарнитура

Начукваме си бекона и си го овкусяваме със сол и черен пипер ,нареждаме ги по показания начин . Застъпваме парчетата месо за да се получи плътна основа.


Нареждаме зеленчуците отгоре , овкусяваме ги и тях.Ако желаете кашкавал или топено сирене поставяте и него.
Завиваме бекона ,като се стараем да се покрият добре зеленчуците.Завиваме с фолио и отгоре.


Правим няколко дупки с помощта на шишче на фолиото за да може мазнината да изтича при печенето.
Обелваме си и нарязваме картофите.Посоляваме и овкусяваме ги.
Нареждаме ги отстрани покрай рулото.
Наливаме малко вода,колкото да се покрие дъното.

Печем на 250 градуса за около час.
Проверяваме си дали е изпечен бекона с помощта на шишче .
15 мин преди края махате фолиото за да се запече ястието.


Идеята е взаимствана от Веселия Готвач









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка