петък, 4 февруари 2011 г.

Мъфини за свети валентин







Необходими продукти за 12 средно големи мъфина:

2 чаени чаши брашно

1 супена лъжица какао

1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1 ванилия

2 яйца

1/2 чаена чаша прясно мляко

125 грама меко масло

3/4 ч.ч захар

шоколадов чипс

сладкарски бои


За глазурата :

разтопен шоколад


Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта.
Прибавяме едно по едно яйцата.
Смесваме брашното и бакпулвера , пресяваме го.
След това към сместа започваме да прибавяме брашното и млякото като ги редуваме ,малко брашно,малко мляко и така на 3-4 пъти.
От получената смес отделяме 1/3 и я оцветяваме в червено.В останалата смес слагаме какаото ,чипса и малко кафява сладкарска боя .
Боята я сложих за да се подсили цвета ,контраста да е по-голям.

В тавичка с размери 8/8 см. (може и малка кръгла тавичка) изсипваме оцветеното в червено ресто ,печем на 175 градуса за около 20 мин.
Блата трябва да е изтинал добре.
С помоща на формичка си изрязвате 12 сърца след това ги вкарвате в камерата,малко да стегнат.

Кафявата смес я разпределяте в 12 формички в който предварително сте поставили хартиена кошничка.

Разпределяте равномерно кафявата смес а в средата на сместа поставяте по едно сърце като натискате добре да потъне сърцето.

Печете за около 25-30 мин на 175 градуса.

След като изтинат се вадят от формичките и се заливат с растопения шоколад.
Украсата е по желание , може да ги сервирата и със сметана.

Рецептата е взаймствана от тук , разбира се с малко промени

http://bakeitinacake.com/recipes/heartinacupcake

Забележка : Маркирайте мъфините за да знаете къде точно да срежете за да се получи желания ефект ,че след като ги заях с шоколада и им се изгубиха дирите на сърцата.
Наложи ми се да срежа 3-4 докато налучкам точно :))))Успех!

3 коментара:

  1. Как богатите и колко сладко!
    Аз ви следват в момента и ви каня да посетите моя блог.
    Целувки

    ОтговорИзтриване
  2. wow!Много ефектни мъфини. Възхитих се от разреза! Много идейни!

    ОтговорИзтриване
  3. Да ,Ани ! Малко нескромно прозвуча ,ама това е любимата ми рецепта !
    Радвам се ,че именно тази рецепта стана изменада за много влюбени половинки ! :)))

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка