вторник, 1 февруари 2011 г.

Агнеси


Необходими продукти:
4 яйца
1/2 чаена чаша меко масло
2 чаени чаши пудра захар,
1 чаена чаша брашно
1чаена чаша смлени орехи
1чаена лъжичка бакпулвер
2 ванилий на прах

Маслото с половината пудра захар на гладък крем.
Разделят се белтъците от жълтъците на яйцата.
Белтъците се разбиват на сняг.
Объркват се добре двете смеси .
Слагат се размесеното с бакпулвера брашно, ванилиите и орехите.

Всичко се разбърква и се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка или върху хартия за печене.
Пече се в предварително загарята на 180 градуса фурна за околко 30 мин.
По време на печенето проверявате с шишче или клечка за зъби сладкиша ,кто го пробождате.Клечката трябва да излиза суха,тогава сладкиша е готов.

Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилията на гладък крем и се изсипват върху изпечения и охладен блат.
Сместа се разстила равномерно и сладкишът се връща във фурната, като се суши на 50 градуса за около 10 мин.
Сладкиша се реже след няколко часа ,аз го оставих за 12 часа след като го изкарах от фурната.




Рецептата е взамствана от тук

2 коментара:

  1. Чудесно изглежда! Това е един от любимите ми сладкиши. А как успя да го разрежеш на парчета без да се спука глазурата?

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Ани !
    Разбира се ,че не всички парчета вяха с гладка повърхност ! :))))
    Постарах се , с много остър нож ! На другия ден след като е втвърдила добре глазурата ! :-)))

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка