сряда, 2 февруари 2011 г.

Печено пиле върху морска сол


Необходими продукти:

1 пиле
1 пакет морска сол

за гарнитура:

няколко измити небелени картофа
няколко глави лук с люспите
(това е по-желание)

Измиваме добре пилето и после го подсушаваме.
На хартия за печене изсипваме пакета със солта.
Загряваме фурната на 220 градуса и за 5 мин вкарвате само солта да се запече леко.
След това вадите и слагате подсушеното пиле върху солта.
Аз сложих и гарнитурата картофи и лук.
Пече се около час пилето ,лука става доста по рано ,а в случая моите картофи бяха големи и станаха наравно с пилето,но вие може да си ги пробвате по време на печенето с шишче или вилица.
Не са необходими никакви подправки.Солта позволява на въздуха да циркулира и спомага за равномерно то изпичане на месото , картофките и лука .
Пилето става сочно ,йода го овкусява,става златисто и много вкусно.

Аз сложих масло,но на вас не го препоръчвам ,че след разтапянето и попадането на солта взе да дими :):):) това не повлия на вкуса,но пък ми одими кухнята :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Share it