понеделник, 31 януари 2011 г.

Спаначени палачинки


Необходими продукти

палачинките:
2 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
300 мл. прясно мляко
1 чаена лъжичка хлебна сода
250 грама попарен и пасиран спанак
щипка сол
брашно

за плънката:
Крема сирене "Филаделфия" със зелени подправки , може и класик.
2 зелени чушки
черни маслини без костилки

Начин на проготвяне

Разбиваме яйцата с миксер.
Прибавяме прясното мляко ,след това киселото като предварителн в него сме разтворили хлебната сода.След това пасорания спанак ,солта и най-накрая брашното.
За брашното не съм писала грамаж защото незнам точно колко слагам.Трябва да се получи малко по гъста от консистенцията на боза каша.Стандартна гъстота за палачинки :):):)

Опичаме си палачинките на тиган ,преди всяка палачинка намазвам тигана с масло.


След като изтинат палачинките ги мажем с крема сиренето .Чушката предварително си я нарязваме на тънки лентички ,както и маслините .Върху намазаната палачинка нареждаме чушката и маслините.



Навиваме на руло и режем на 3-4 парчета в зависимост колко ни е дълга палачинката.

Идеята за тези палачинки съм я откраднала от " Happy" там ги предлагаха преди време казваха се "Спаначени пънчета" ,спомням си , че имаше и пушена сьомга в тях. Незнам дали точно такава е била рецептата , аз по усет импровизирах.

Чудесно предястие са!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка