събота, 15 януари 2011 г.

Рибена торта за Никулден


Тази рибена торта е по идея и рецепта от блога на Йоли ,когато я видях веднага реших да я направя за имения ден на сина ми . И ето го и резултата :)

продукти за тази торта са:

5 средни картофа
2 стръка пресен лук
2 скилидки пресован чесън
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
2 с.л.майонеза
сол и черен пипер на вкус

3 моркова

150г царевица

10бр. тост сиренца

500г топло пушена риба (аз я замених с риба тон в зехтин ,това имах под ръка)
2 стръка пресен лук
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
2 с.л.майонеза
черен пипер на вкус

100г попарени спаначни листа

4 твърдо сварени яйца
200г маслини , различни видове

за декорация

настърган кашкавал
магданоз
крема сирене
скариди

Приготвяне
Нарязваме картофите и ги задушаваме в подсолена вода.След сваряването ги оставяме на страна за да истинат.След като това е факт с помощта на вилица ги намачкайте след това добавете нарязания магданоз , майонезата , чесъна , лимоновата кора ,сока от лимона и черния пипер.
В чиния с равно дъно поставете тортен ринг. Сипете в него картофената разнесете и притеснете сместа равномерно по дъното.Нарежете морковите на лентички и ги задушете леко във вряща и подсолена вода.
Смесете ги с царевицата и нанесете следващия слои на тортата
Наредете листчетата сирене за тост.
Смесете рибата с лимоновата кора и сок , майонезата , нарязаният лук и пипера.
Ред е на пласта от тост сиренето.След това листата спанак,покриваме цялата повърхност.
Последния пласт е от яйцата , нарязани на кубчета и парченцата маслини.
Покрийте тортата с найлоново фолио и оставете един ден в хладилника. Преди сервиране украсете тортата с настърган кашкавал , крема сиренето , маслини , скариди или с каквото си пожелаете... :)

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка