сряда, 12 януари 2011 г.

Печена Ципура с лук и маслини

Продукти:
2 ципури
1 голяма глава стар лук
2 скилидки чесън
10-15 зелени маслини
1 лимон
черен пипер
босилек
риган
копър
зехтин
сол



Изчистваме и осоляваме рибата. Правя по 4 разреза отгоре на рибата и във всеки разрез слагам по резен лимон.От останалата част от лимона,лука,чесъна,подправките и малко зехтин си приготвям плънката за рибата...
Пълним рибата с получената смес...Каквото остане може да се поръси отгоре,посипваме рибата с още малко зехтинче.
Застилам тавата с хартия за печене,намазвам със зехтин и слагам рибите .
Завивате тавата с фолио.Печем в предварително загряла фурна на 175 градуса за около 45 мин. Десетина минутки преди края махаме фолиото за да се запече рибата!

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка