вторник, 11 януари 2011 г.

торта "Гараш"





Неохбодими продукти :

за крема:

100 мл.вода

100 гр.захар

200 гр.шоколад,аз използвах шоколадов ковертюр с 52% какао

ванилия

6 жълтъка

300гр.меко масло






Слагате водата и захарта на котлона да зарът,след като се разтвори напълно захарта добавяте шоколада...бъркате докато шоколада се разтвори напълно.Сваляте от котлона.Разбърквате с миксер жълтъците за около 1-2 мин. и към жълтъчната смес изсипвате шоколадова та :) Оставяте настрани сместа да се поизстине и след като е станала добре добавяте и мекото масло...разбърквате да получаването на хомогенна смес...

за блатовете:

10 белтъка

200гр.захар

400гр.смлени орехи

2с.л.брашно




Разбиваме белтъците със захарта на сняг,след това прибавяме орехите като вече не бъркаме с миксер а с дървена шпатула, добавяме и брашното.

На хартия за пекне с помощта на чиния или кавото имате под ръка очертавате кръгове с диаметър 25см.
Необходими са и 5 бр.
Процедурата е същата като при торта "Реформ" там съм обяснила по добре и има и снимки...
С лъжица взимаме от сместа и разстиламе като внимаваме да спазваме очертанията :)

Печем на 175 градуса за около 10-15 мин...и така всеки от 5-те блата...
Оставяме ги да изстинат добре,внимателно го отлепяме от хартията за печене ... за ги обръщам с лицето надолу и леко започвам да отлепям хартията...трябва да сме внимателни иначе,може да пречупим блата .




След като всичко това е готово започваме сглобяването на тортата блат , крем , блат и така докато свършат блатовете ... при мен за най-отгоре ми остана повечко крем,сигурно съм била пестелива с крема :)
След това прибираме тортата в хладилника да се охлади добре...защото вкуса и на стайна температура е по-различен от добре охладената :):)

Още един вариянт на тортата



Рецептата е адаптирана от тук







1 коментар:

  1. НЕ Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДА СЕ КОНСУМИРАТ
    СУРОВИ ЯЙЦА.ПОНЕ ЗА МОЕТО СЕМЕЙСТВО-НЕ.

    ОтговорИзтриване

Follow by Email

Възникна грешка в тази притурка